vrijdag 7 augustus 2015

Zaterdag 8 augustus START Kunstroute in Bennekom

Kunstroute Vincent's missie, passie en obsessie


Op 8 augustus om 15.00 uur start bij de Muziektent op het Van Slootenplein in het centrum van Bennekom de Kunstroute van het KEO ( kunstenaars Ede en omgeving). 

De opening wordt verricht door Rob van Wonderen, voorzitter van de Bennekomse Ondernemers Vereniging. Er zijn muzikale optredens van Benjamin Koops en "The Missing Sticks" uit Ede. Bezoekers kunnen kennismaken met de kunstwerken tijdens een korte begeleide wandeling. Daarna gaat een "Selfie-project" van de Edese fotograaf Salman Ezzammoury van start. 


Acht leden van KEO vervaardigden kunstwerken waarvoor zij zich lieten inspireren door de stijl, passie en obsessie zoals we die kennen van de schilder Vincent Van Gogh. Acht Bennekomse winkeliers stelden enthousiast hun etalages aan KEO beschikbaar voor het plaatsen van kunstwerken. Met een routekaart op de plattegrond van Bennekom kunnen alle werken tijdens een korte wandeling bewonderd worden


Bennekomse scholen zijn uitgenodigd om projectmatig mee te werken en kinderen kennis te laten maken met leven en werken van Vincent Van Gogh en de bevlogenheid van kunstenaars in het algemeen. Half augustus zijn hiervoor een gratis kijkwijzer en een lespakket via de website WWW.KEO-EDE.NL te downloaden.
De expositie van werken en de daaraan verbonden kunstroute, duurt van 8 augustus tot 27 september 2015. Op de laatste dag vindt een slot-expositie plaats in "de Collage" aan de Kierkamperweg in Bennekom, waar alle kunstwerken en de werkstukken van kinderen te bewonderen zijn. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten