vrijdag 4 september 2015

AGENDA SEPTEMBER 4-e KUNSTFESTIVAL



Vrijdag 4 september
Opening expositie Onze smaak van Van Gogh (Station Lunteren)
Kom kijken, horen en proeven door welke citaten uit de brieven van Vincent de kunstenaars
uit Lunteren zich lieten inspireren. Aanvang 20.00 uur

Dinsdag 8 september
Opening expositie ‘Ik wou dat ze me namen zoo als ik ben (Villa Erica Bennekom)
met medewerking van Hans Dorrestijn en een inleiding door Nicole Bischoff
Op de expositie is het werk te zien van de jonge kunstenaars Sarah Minck, Mandy Huppertz, Marije de Heij, Dagmar Lutjenhuis en Ida Kalkhuis. Aanvang 20.00 uur

Donderdag 10 september
Lezing: Leven en ziektegeschiedenis van Vincent van Gogh 
(Villa Erica Bennekom)
Door Erwin van Meekeren. Psychiater en auteur van het gelijknamige boek
Aanvang 20.00 uur Entree  € 5,-

Zaterdag 12 september
Festival Klap van de Molen (Otterlo)
Op het Festival Klap van de Molen in Otterlo staan kunst, muziek, food en entertainment centraal. Het evenement begint om 12 uur en eindigt om 18.00 uur. De toegang is gratis.
De meeste activiteiten vinden plaats tegenover Hotel Sterrenberg

Zaterdag 12 september
Cabaret: It's not easy being a borderliner door Lisanne Herder en Bas Koedood (Sec Theater Parklaan 53 Ede)
Een voorstelling van een krachtige vrouw die zich op het podium het meest vrij en gelukkig voelt. De acteurs onderzoeken wat het precies betekent ‘normaal’ te zijn. Ze leggen de ziekte Borderline bloot op een treffende, humoristische manier. Kaart verkoop via info@sectheater.nl  of  nicolebischoff@telfort.nl Entree: € 5,- Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 19 september
Cabaret:  Over de grens' door Arno Setz en Ferry Asselbergs 
(Sec Theater Parklaan 53 Ede)
Absurde scènes, ontroerende liedjes en aangrijpende monologen voeren u mee in de wereld van mensen met borderline en hun naaste betrokkenen. Wat betekent het om borderline te hebben? Hoe is het als de persoon waar je van houdt het heeft?  Kaart verkoop via info@sectheater.nl  of  nicolebischoff@telfort.nl Entree: € 5,- Aanvang 20.00 uur.

Tot en met 20 september
De Kijkdoos ‘De kracht van het grenzeloze’ (Villa Erica Bennekom)
Geïnspireerd op wat Van Gogh in een van zijn brieven schreef: ‘Ik wou dat ze me maar namen zoo als ik ben’, is er in Villa Erica in Bennekom een bijzondere expositie te zien met werk van jongede kunstenaars, die een vergelijkbare drijfveer hebben, als VanGogh had.
Toegang gratis  maandag t/m vrijdag van 14-17 uur, zaterdag & zondag 11-17 uur. www.dekijkdoosbennekom.nl.

Vrijdag 25 september
Theatervoorstelling: Groundbreakers: (Cultura Ede)
De voorstelling ‘Eigen weg’ met dans, film en projecties. Het veelbewogen leven van Vincent van Gogh. Het voortgezet onderwijs wordt betrokken bij de voorstelling van de Groundbreakers
Entree  € 12,50 Aanvang 20.15 uur.

Tot en met 27 september
Kunstroute  Vincent’s missie, passie en obsessie (etalages in Bennekom)
Acht Edese kunstenaars van KEO tonen in diverse winkeletalages in Bennekom hun werk, geïnspireerd op de werken en het leven van Vincent van Gogh. De route is verkrijgbaar bij de deelnemende winkeliers in Bennekom en online via www.keo-ede.nl.

Tot en met 27 september
Expositie  Onze smaak van Van Gogh (Station Lunteren)
Geïnspireerd door citaten uit de brieven van Van Gogh zijn diverse kunstenaars aan de slag gegaan. Het resultaat hiervan is te zien in het station van  Lunteren. De opening vindt plaats op vrijdag 4 september om 20.00 uur. Daarna is de expositie de hele maand september geopend op zaterdag & zondag van 13 tot 17 uur. www.atelierroutelunteren.nl.

Tot en met 27 september
Kunstproject PEK ‘ Kist van Vincent’ (Cultura Ede )
Het Platform Edese Kunstenaars (PEK) realiseert t/m 27 september een kunstwerk in Cultura. In een kist wordt door kunstenaars van PEK gewerkt aan een installatie met het thema “Vincent, van donker naar licht“. De kunstenaars werken onder het oog van het publiek aan hun installatie.
Zij laten zich inspireren door de brieven en het werk van Vincent van Gogh. De kunstenaars reageren op elkaars werk, vullen aan, breken af en bouwen verder. Dagelijks te volgen in Cultura.
Facebook: De kist van Vincent

Tot en met 27 september
Expositie De aanblik van de Sterren laat me dromen (Cultura Ede)
Geïnspireerd door het  citaat ‘De aanblik van de sterren laat me dromen’ uit een brief van Vincent van Gogh aan zijn broer Theo toont Cultura Galerie de sterren van het witte doek zoals Marilyn Monroe. De sterren van het Facebook project Selfie & van Gogh. De kunstenaars Egbert Olsman, Rinke Nijburg en Ad Arma  tonen in licht objecten, olieverfschilderijen en etsen hun aanblik van de sterren. Te midden van deze sterren is plaats ingeruimd voor ‘De Aardappeleters’. Een symbool voor de soberheid en eenvoud van het Brabantse boerenleven in de tijd van Van Gogh. In een hedendaagse setting toont Jo Meesters deze soberheid met zijn design objecten. De aardappel met vork is van Nicole Bischoff.
Sterrenvereniging Astra Alteria brengt de wereld boven ons hoofd in beeld. Een compilatie van het schilderij ‘Sterrennacht’, een video met beelden van Vincent en de sterren die hem lieten dromen en een panorama van de Melkweg. Toegang gratis. Dagelijks tijdens de openingstijden van Cultura. www Cultura-ede.nl

Zondag 27 september
Veiling Kist van Vincent (Cultura Ede)
Op de Slotmanifestatie van het 4de Kunstenfestival wordt de Kist van Vincent in  fragmenten  van 20 x 20 cm. geveild  de minimale inzet  is 10 euro. De opbrengst gaat naar het Jeugdcultuurfonds. Aanvang 18.00 uur Cultura.

Zondag 27 september
Concert Hexagon Ensemble (Cultura Ede)
Tijdens de Slotmanifestatie van het 4de Kunstenfestival geeft het Hexagon Ensemble een concert. Leven en werk van Vincent van Gogh zijn de inspiratiebron in dit concert.  Muziek uit de periode van Van Gogh wordt gecombineerd met een visuele show met schilderijen van Van Gogh en beelden van het werk van Edese kunstenaars.
Aanvang  15.00 uur. Inleiding bij het concert 14.15 uur. Na afloop is er een wijnproeverij.
Kaarten voor het concert en wijnproeverij zijn verkrijgbaar via Cultura voor 24 euro.

Zondag 27 september
Met Van Gogh Aan Tafel (Cultura Ede)
Belangstellenden kunnen het Slotdiner van het Kunstenfestival bijwonen. Inloop vanaf 18.00 uur Aanvang diner 18.30 uur.  Gezeten aan lange tafels in het Atrium wordt u tijdens het eten verrast met enkele muzikale en theatrale optredens van o.a. Peter Elbertse - Hang, Annemieke  IJzerman - Harp en Rop Philippi – Pulserende aureolen.
Kaarten via Cultura € 19,50. Combinatie tickets met het Hexagon Ensemble 39,50 euro.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten