maandag 7 september 2015

In het station van Lunteren

Vincent laat van zich zien en horen 

alle weekenden van september 
kunst en café in het Station van Lunteren

Janna van de Kaa.


Flinke regenbuien hielden de bezoekers niet tegen, want vrijdagavond 4 september was het gezellig druk in het Stationnetje waar de opening van de expositie Onze smaak van Van Gogh plaatsvond. De kunstenaars van de Stichting Atelierroute Lunteren toverden in een paar dagen het leegstaande station om tot een prachtige expositieruimte. Maanden van voorbereiding in de eigen ateliers, bezoeken van musea en de streken in Frankrijk en Brabant waar van Gogh verbleef, lezen over de schilder enzovoort, gingen hier aan vooraf. Met als uiteindelijk resultaat de expositie Onze smaak van Van Gogh, waar het publiek kan ervaren wat de kunstenaars zagen, proefden en voelden toen zij zich lieten inspireren door het leven, werk en citaten uit brieven van de kunstenaar.



Tijdens de opening liet ‘Vincent’ zelf ook nog van zich horen: op het balkon zat hij bij zijn ezel en las bij kaarslicht voor uit één van zijn brieven. 

Het geschrevene ging over in het lied ; Starry, Starry Night, Paint your palette blue and gray, Look out on a summer’s day, With eyes that know the darkness in my soul. Aansluitend verwoordde Jan Bouwsema namens de deelnemende kunstenaars hoe de expositie tot stand kwam. In de stijl van de grote meester hieven allen een glaasje absint en daarmee was de opening een feit.De Lunterse middenstand verzorgde o.a. hapjes en (zonnebloem)boeketten. In het licht van het thema is er ook een sfeervol Frans cafeetje gerealiseerd, waar de bezoekers van harte welkom zijn voor een gesprek en koffie of een drankje.



Komende weken zal een aantal basisscholen de expositie bezoeken. De kinderen krijgen een rondleiding en een van Gogh workshop het pop-up atelier. De grote ramen en wanden van het Lunterse station maken het tot een prachtige tentoonstellingsruimte.


De expositie is onderdeel van het Kunstfestival De Smaak van Van Gogh.                      Te bezoeken in september tijdens de weekenden op zater-en zondag van 13-17uur Toegang vrij, van harte welkom. www.atelierroutelunteren.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten