zaterdag 26 september 2015

ZONDAG 27 september SLOTMANIFESTATIE KUNSTFESTIVAL

Cultura  Zondag 27  september

Het 4-e kunstfestival Ede  DE SMAAK VAN VAN GOGH wordt afgesloten met een prachtig programma in Cultura.
Zes maanden lang vormden de brieven van Vincent van Gogh de inspiratie voor kunstenaars uit Ede en gastkunstenaars.

Op diverse locaties in Ede waren wisselende exposities van hedendaagse kunst met workshops, performances,  muziek, lezingen en theater.

Het programma 

15.00 uur Concert Hexagon Ensemble

Ontmoeting met Vincent van Gogh’ - concert in de serie Proefkamermuziek & wijnproeverij 


Inleiding bij het concert 14.15 uur.Leven en werk van Vincent van Gogh zijn de inspiratiebron in dit concert. Muziek uit de periode van Van Gogh wordt gecombineerd met een visuele show met schilderijen van Van Gogh en beelden van de het werk van Edese kunstenaars van PEK, ontstaan in de ‘Kist van Vincent’.  Thema van het concert én van het kunstproject van PEK: ‘Van donker naar licht’


17.00 uur Veiling Kist van Vincent



Koop een stukjeKist van Vincent en steunhet jeugdcultuurfonds
De Kist van Vincent blijft voortbestaan tot in lengte van dagen. 
Niet in complete vorm, maar in kleine fragmenten.Op de veiling krijgt u de kans een 'stukje naar keuze' te bemachtigen.



Tot 17.00 uur Expositie

De aanblik van de sterren laat me dromen



De Cultura Galerie  toont de sterren van het witte doek zoals Marilyn Monroe. De sterren van het Facebook project Selfie & van Gogh. De kunstenaars Egbert Olsman, Rinke Nijburg en Ad Arma  tonen in licht objecten, olieverfschilderijen en etsen hun aanblik van de sterren.



Te midden van deze sterren is plaats ingeruimd voor ‘De Aardappeleters’. Een symbool voor de soberheid en eenvoud van het Brabantse boerenleven in de tijd van Van Gogh. In een hedendaagse setting toont Jo Meesters deze soberheid met zijn design objecten. 

Sterrenvereniging Astra Alteria brengt de wereld boven ons hoofd in beeld. Een compilatie van het schilderij ‘Sterrennacht’, een video met beelden van Vincent en de sterren die hem lieten dromen en een panorama van de Melkweg.



18.00 uur Met Van Gogh aan Tafel

Slotdiner.

Stephan van der Meeren van Ede aan de kook bereidt voor u een eenvoudige doch voedzame maaltijd.Gezeten aan lange tafels in het Atrium sluiten we het Kunstfestival af.Tijdens het eten wordt u verrast met muzikale en theatrale optredens.

 

Film van de Kist van Vincent - Benjamin Koops - de stadsdichter Harry Oonk - mysterie gast - Peter Elberse & Annemieke IJzerman en Rop Philippi met pulserende Aureolen 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten